ROBIN BORNEMAN – FOLKLORE III: THE CRADLE TREE

Singer-songwriter Robin Borneman is een jonge Nederlandse muzikant uit Oss die in 2012 op plaat debuteerde met zijn in eigen beheer uitgebrachte album “Home” dat al meteen het verhoopte succes opleverde. Het liet hem toe om in het volgende jaar mee te gaan met de uit 20 muzikanten bestaande Amerikaanse symfonische hardrockgroep ‘Trans-Siberian Orchestra’ tijdens hun tournee doorheen Amerika en Europa. Hij maakt sindsdien als leadzanger deel uit van die band, maar heeft daarnaast ook altijd verder gewerkt aan een solocarrière.

In 2015 betekende dat de start van een groots opgevat muzikaal project dat bestaat uit de release van drie albums: “Folklore I: The Waving Days” (2015), “Folklore II: The Phantom Wail” (2017) en het eind februari 2019 op de platenmarkt verschijnende “Folklore III: The Cradle Tree”. De inspiratie voor zijn songs haalt Robin Borneman uit de gebeurtenissen in zijn eigen leven, waarin de liefde voor een partner een belangrijke rol is gaan spelen en ook grote singer-songwriters als Johnny Cash, Nick Drake, Tom Waits, Leonard Cohen en Bob Dylan vormen een belangrijke bron van inspiratie.

De eerste single die uit dit derde luik van de ‘Folklore’-trilogie wordt getrokken is het op de video te beluisteren nummer “Love Shall Be My Song”, het meest uptempo gebrachte liedje uit deze cd. Maar de andere acht tracks op deze nieuwe plaat zijn volgens ons net zo goed geschikt om later als singles te worden gelanceerd.

De sfeervolle, soms wat donkere songs zijn boeiend en muzikaal knap georkestreerd. Liedjes als de folky openingstrack “Tell The Wind”, “The Boatman”, het rockepos met fijne gitaarsolo’s in “The Road” en de filmische albumtiteltrack “The Cradle Tree” met een boeiende in parlando gebrachte vertelling zijn echt wel de moeite van het beluisteren waard.

Daarnaast krijgen we ook enkele meer emotionele liedjes aangeboden via de nummers “Stormcrow” (wat lijkt dit sterk op werk van Simone Felice), het wat mysterieus klinkende “I’ve Been Around”, het wondermooi gezongen “Tideless Wave” en het enkel door akoestische gitaar begeleide liedje “Latter Mile”. Allemaal erg knap werk van deze Nederlandse singer-songwriter Robin Borneman!

(valsam)

- 22 februari 2019: Doornroosje, Nijmegen, NL (cd-release show)
- 23 februari 2019: Nesterlé Theater, Nistelrode, NL
- 29 maart 2019: Willem Twee, Den Bosch, NL
- 30 maart 2019: DRU Cultuurfabriek, Ulft, NL

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Kroese Records

video